WordPress honlap vírusmentesítés

Sajnos még gyakoribb probléma, hogy vírusfertőzést követően a honlap elérhetetlen lesz.

Ezen lassan már nem is kellene csodálkoznunk, hiszen annyi magára hagyott (felügyelet nélküli) weboldal van már az interneten, hogy betelne vele a Kárpát-medence. Ugye nem is kell mondanom, hogy a tavalyi évhez képest 32%-kal nőtt a feltört honlapok száma. Eldurvult helyzetben az ilyen weblapra érkező látogatók a böngésző “piros képernyőjével” találkoznak, mely arra figyelmezteti őket, hogy a honlap fertőzés áldozata lett és annak meglátogatása káros lehet számítógépe számára. Ilyenkor azonnal elhagyják a webhelyet, ez nem is kérdés! Mondd meg, nem riasztó a látvány?! … Dehogy nem! Te sem lépnél be ilyen weboldalram amelyik így köszön rád.

A megnyíló oldal rosszindulatú programot tartalmaz

Viszont az is előfordulhat a fertőzött weboldaladon, hogy elérhető / böngészhető de mégis gond van vele. (Ilyenkor a látogatók nem találkoznak a félelmetes “piros képernyő”-vel), de észlelhető lehet lassulás és “furcsa viselkedés” tapasztalható. De van olyan eshetőség is amikor ez sem észlelhető, mégis valahogy káros tartalom kerül fel a webhelyre. Lehetnek kattintásra felnyíló ablakok, beágyazódott reklámok és ismeretlen hivatkozások jelennek meg a honlap tartalmában. Ebben az esetben célszerű a honlapot mielőbb elzárni a látogatóktól és megkezdeni a javítását.

 

Szükséges a vírusmentesítés

Ilyenkor már biztos lehetsz benne, hogy szükséges a weboldal vírusmentesítése. Célszerű a fájlok visszaállításával kezdeni – egy tiszta biztonsági mentésből -, vagy a fájlok megtisztításával akár, – ha nincs korábbi mentés.

 

Biztonsági felülvizsgálat benyújtása

A megtisztítást, “rendbe rakást” követően bizonyos esetekben szükséges a weboldal biztonságának felülvizsgálatát kérni a Google-tól és ennek kapcsán kitölteni és beküldeni a felülvizsgálati űrlapot. Ezzel tudsz visszakerülni a keresési találatok közé.

Ha úgy gondolod, hogy megfertőződött a honlapod, írd meg nekem és kijavítom.

Engedd át nekem a WordPress problémáidat!

Szeretnéd, hogy a WordPress weboldalad napi
rendszerességgel legyen felügyelve és karbantartva?