WordPress honlap vírusmentesítés

Sajnos még gyakoribb probléma, hogy vírusfertőzést követően a honlap elérhetetlen lesz.

Ezen lassan már nem is kellene csodálkoznunk, hiszen annyi magára hagyott (felügyelet nélküli) weboldal van már az interneten, hogy betelne vele a Kárpát-medence. Ugye nem is kell mondanom, hogy a tavalyi évhez képest 32%-kal nőtt a feltört honlapok száma. Az ilyen weblapra érkező látogatók a böngésző “piros képernyőjével” találkoznak, mely arra figyelmezteti őket, hogy a honlap fertőzés áldozata lett és annak meglátogatása káros lehet számítógépünk számára. Azonnal elhagyják a webhelyet, ez nem kérdés! Mondd meg, nem riasztó a látvány?! Dehogy nem!

A megnyíló oldal rosszindulatú programot tartalmaz

Viszont az is előfordulhat a fertőzött weboldaladon, hogy elérhető de mégis gond van vele. (Ilyenkor a látogatók nem találkoznak a félelmetes “piros képernyő”-vel), de észlelhető lassulás és “furcsa” viselkedés tapasztalható. Bár van olyan is amikor ez sem észlelhető mégis káros tartalom kerül fel rá. Vagy kattintásra felnyíló ablakok, beágyazódott reklámok és ismeretlen hivatkozások jelennek meg a honlap tartalmában. Ebben az esetben célszerű a honlapot mielőbb elzárni a látogatóktól és megkezdeni a javítást.

 

Szükséges a vírusmentesítés

Ilyenkor már biztos lehetsz benne, hogy szükséges a weboldal vírusmentesítése. Célszerű a fájlok visszaállításával kezdeni – egy tiszta biztonsági mentésből -, vagy a fájlok megtisztításával akár, – ha nincs korábbi mentés.

 

Biztonsági felülvizsgálat benyújtása

A megtisztítást, “rendberakást” követően bizonyos esetekben szükséges a weboldal biztonságának felülvizsgálatát kérni a Google-tól és ennek kapcsán kitölteni és beküldeni a felülvizsgálati űrlapot. Ezzel tudsz visszakerülni a keresési találatok közé.

Ha úgy gondolod, hogy megfertőződött a honlapod, írd meg nekem és kijavítom.

Engedd át a WordPress problémákat!

- Szeretném, hogy a WordPress weboldalam / webáruházam napi rendszerességű
felügyeletét és technikai karbantartását a Pixelmarketing átvegye. (Kattintok a gombra.)

pixelmarketing

WordPress weboldalak, webáruházak és blogok technikai karbantartása, tovább fejlesztése, sebességre optimalizálása és SEO beállítása előfizetőknek.

Korlátlan, díjmentes vírusmentesítés és feltört honlap rendbehozatala.

© 2002 - 2018 Pixelmarketing.hu