Megjelent a WordPress 4.7!

Gyönyörű napra ébredtünk, kiadták a WordPress 4.7-es új verzióját. Ez a verzió kimagaslóan hasznos újításokat tartalmaz. Pár szóban leírom neked, ismerkedj meg velük.

Twenty Seventeen theme + WP 4.7Új alap sablon: Twenty Seventeen

Az új alap sablontéma egészen jóra sikerült. Egyszerű, látványos. A honlap látogatóknak szánt felületén egy teljesképernyős kép látható, ami egyébként videóra is lecserélhető. Ennek fomrátuma MP4 lehet, a javasolt mérete pedig 2000 x 1200 pixel. A nyitólapon a bal alsó sarokban jelenik meg weboldal neve és rövid egysoros leírása is. Tovább görgetve a nyitólapot lefele, megjelenik a főmenü. Ami aztán a felső részre tapad és ott marad a honlap további böngészése során. A blog bejegyzések képei mintegy háttérként jelennek meg, ahogy a legfrisebb bejegyzések között lapozunk (hasonló a parallax effekthez). A sablon itt elérhető: https://hu.wordpress.org/themes/twentyseventeen/

wordpress 4.7 új szerkesztő ikon

Könnyű sablon beállítás

Talán mindjárt ugranék az egyik érdekesnek tűnő újítására, – amit én úgy hívok “hülyebiztos szerkesztő” 🙂 Miről is van szó? A sablontéma élő nézetében megjelenő szerkesztő ikonok, melyekre kattintva az adott elem könnyedén szerkeszthetővé válik. Nem kell keresni, hol van a WP adminisztrációs menüpontjai között, egyszerűen klikk oda és szerkeszt. Könnyű megszokni, egyszerű és ahogy fent írtam hülyebiztos. Biztos sokan az új felhasználók közül meg fogják szeretni.

 

Videó fejrészek

Néha egy nagy, mozgó fejlécként működő hangulatos videó az, amire szükségünk van, hogy bemutassunk az áruinkat; szélsebesen ki is próbálhatjuk a 2017 sablonnal. Egy kis inspirációra van szükségünk? Keressünk olyan oldalakat, ahonnét videó fejléceket lehet letölteni és felhasználni.

 

Simább menü építés

Sok menüben találhatóak olyan hivatkozások, ami egy oldalunkra mutat a weboldalunkon belül, de mi történik, ha nincsenek még oldalaink? Mostantól hozzáadhatjuk az oldalainkat a menü építése közben, ahelyett, hogy félbehagynánk a Testreszabóval végzett változásainkat. Miután közzétettük a csinosításainkat, az új oldalaink már készen is állnak, hogy megtöltsük őket tartalommal.

 

PDF bélyegkép előnézet

A dokumentumok kezelése könnyebbé vált az új WordPress 4.7-el. A feltöltött PDF fájlokhoz is készülnek mostantól előnézeti képek, ezért egyszerűbb lesz eligazodni köztük.

 

Egyéni CSS

Néha, csak egy kis csinosítás hiányzik ahhoz, hogy az oldalunk tökéletes legyen. A WordPress 4.7-el lehetőségünk nyílik arra, hogy saját CSS megadására, és hogy azonnal lássuk, hogy hogyan változtatja meg a kinézetet. Az élő előnézet segítségével az oldal újratöltés sem fog lassítani abban, hogy azonnal lássuk a változásokat.

(WordPress 4.7 ismertető magyar nyelvi fordításából idézve)

 

A WordPress 4.7 segít, hogy olyan oldalunk legyen, amilyet szeretnénk.

Engedd át nekem a WordPress problémáidat!

Szeretnéd, hogy a WordPress weboldalad napi
rendszerességgel legyen felügyelve és karbantartva?