Napi biztonsági mentés

Biztonsági mentés – 90 napra visszamenőleg!

Biztonsági mentés

A WordPress karbantartás egyik alapvető műveletei közé tartozik a webhelyről történő biztonsági mentés készítés. Ahhoz, hogy a honlapod megbízhatóan és folyamatosan üzemeljen az év minden napján – nélkülözhetetlen a BACKUP kezelés a webhelyed mellett.

Képzeld el azt a legegyszerűbb esetet, hogy a WordPress honlapod egyik frissítésre váró bővítményét a legújabbra frissíted. Előfordulhat, hogy a bővítmény készítője hibázott a plugin új verziójában és nem vette ezt észre. Te pedig ezt a hibás bővítményt felrakod az update alkalmával. Vagy az is megtörténhet, hogy az új verziójú bővítmény nem kompatibilis egy már fennlévő bővítményeddel – sokan ezt úgy emlegetik „összeakadt” egy másik kiegészítővel.

(Az elmúlt évben történt tapasztalataim alapján úgy tűnik, hogy három hónapra visszanyúló biztonsági mentés tökéletesen elegendő ahhoz, hogy biztonságban tudhasd nálam a weblapodat. Ennél régebbi biztonsági mentések feleslegesek és szükségtelenek.)

 

Feltört weboldal, gyors segítég, …ki ér most rá?

A napi biztonsági mentés, akkor is jól jön amikor feltörik a weboldalad és mielőbb helyre kellene azt állítani, hogy a sérülékenység javítása után azonnal tovább üzemelhessen. Ha nincs biztonsági mentésed és szakembered sincs aki elkészíti a „javító foltot”, akkor két választásod maradt. Vagy nem foglalkozol a dologgal (ennek nem sok értelmét látom, mert akkor miért van honlapod), vagy azonnal keresned kell egy „éppen ráérő” szakembert, aki valószínűleg „borsos áron” és sürgősségi felárral elvállalja.

 

Vírusfertőzésnél is jó ha kéznél van több biztonsági mentés

Ha nincs biztonsági mentésed, készülj a legdrágább „mulatságodra”, mert garantáltan drága és időigényes lesz feladat, ha alapos munkát végez neked a megbízott helyreállító szakamber. Ha nem végez alapos munkát, akkor pár nap múlva nagy valószínűséggel megint feltört állapotban néz vissza rád a weblapod.

Általában elmondható, hogy a jobb tárhely szolgáltatók kínálnak automata biztonsági mentést is a webtárhelyen. Azonban ezek az automata mentések nem megbízhatóak, valamikor pedig hiányosak. Sajnos ilyen előfordul és csak akkor derül ki amikor bontanád ki a gzip vagy zip fájlt. Emellett elmondható, hogy úgysem lesz elég nagy a tárhelyed ahhoz, hogy pl. megnézhess egy két hónappal ezelőtti biztonsági mentést, mert az már nem lesz meg a szolgáltatónak sem neked. Miért volna erre szükséged? Például azért, mert hetekkel később derül ki, hogy egy Malware fertőzés rejtett linkeket működtet a weblapodon és „mélyen beleásta” magát a WordPress forráskódjába. Azonban ha van régebbi biztonsági mentésed is, akkor a forráskód összehasonlítással nagyon hamar megtalálható hol rejtőzködik és gyorsan eltávolítható.

backup-cloudA pixelmarketing felhő alapú biztonsági mentése az aktuális naptól 21 napig visszamenőleg tárolja a webhelyed és adatbázisodat nap mint nap. Nem számít milyen nagy vagy milyen sok fájlból álló weboldalad van. Azok minden nap lementésre kerülnek.

A honlap karbantartások előtt mindig készítek a weboldaladról biztonsági mentést. A karbantartási munkálatok csak ezt követően kezdődhetnek el.

 

Korlátlan és díjmentes visszaállítás biztonsági mentésből – amikor szükség van rá!

Engedd át nekem a WordPress problémáidat!

Szeretnéd, hogy a WordPress weboldalad napi
rendszerességgel legyen felügyelve és karbantartva?