Feltört honlap helyreállítása

Sajnos a körültekintően felállított weblap biztonságtól függetlenül bizony előfordulhat, hogy a honlapodat feltörik. Az eddigi weboldal tartalmad elérhetetlenné válik vagy egészen más tartalom olvasható rajta (ez a jellemzőbb).

feltört weblap

Jó ha tudsz róla, hogy feltört honlapod esetében a tárhelyszolgáltatódnak nem kötelessége orvosolnia a problémádat, azaz “rendbe rakni”, megjavítani a weblapodat. Viszont ha tudomására jut – például azért mert megnövekszik a weboldalad erőforrás igénye – akkor jogában áll azonnal lekapcsolni a problémás weboldaladat arra az időintervallumra, amíg azt valaki meg nem javítja. Neked ekkor valaki sürgősen fel kell kutatnod, hogy segítsen.

Szóval nem könnyű egy ilyen helyzetben gyorsan találni valakit, aki ért hozzá és azonnal nekilát a feltört honlap megjavításához. Arról nem is beszélve, hogy neked vajon mennyit ér meg a feltört weboldalad mielőbbi megjavítása és működőképességének “visszaszerzése”. Mert hidd el, pont annyit fogsz akkor fizetni érte. Ha saccolnom kellene, akkor 20 és 80 ezer forint között lenne ez az összeg túlzás nélkül.

Összegezve ez idő alatt a tárhelyszolgáltatód fel is függesztheti a honlapodat – amit általában kis idő elteltével meg is tesznek. A rosszindulatú kódokat neked el kell távolítani a honlap forráskódjából. Valamint mielőbb megtalálni, hogy hogyan jutottak hozzá a Hackerek az adminisztrációs jogosultsághoz, vagy hogyan módosíthatták a te weboldaladat. Nem egyszerű feladat és ha nem értesz hozzá, akkor bizony szorongatott helyzetben találod magad.

 

Nem kell idegeskedned, ha feltörik a honlapodat

Most, hogy vázoltam mi történne egy esetleges weboldal feltörés után, megnyugodhatsz. Az alapszolgáltatásaim között megtalálod, hogy ilyen esetben ingyenesen 2 órán belül megjavítom a honlapodat / webáruházadat.

 

Mit tegyél, ha észlelted a feltörést a weboldaladon?

Nem kell mást tenned, mint jelezni nekem a problémát e-mailben.

Ezt követően megkeresem és eltávolítom a kártékony kódot. Felülvizsgálom a honlapod biztonságát és “helyére teszek minden szükséges dolgot”. Majd kivizsgálom, hogyan történhetett az illetéktelen behatolás a honlapodra. A szükséges változtatásokat természetesen elvégzem a weboldaladon.

Ha úgy látod, hogy feltörték a honlapodat, írd meg nekem és megoldom ezt a kellemetlen problémát.

Engedd át nekem a WordPress problémáidat!

Szeretnéd, hogy a WordPress weboldalad napi
rendszerességgel legyen felügyelve és karbantartva?