WordPress bővítmények frissítése

“A bővítményeid, frissek lesznek mint a reggeli péksütemény.”

 

A legnagyobb hangsúlyt nálam a WordPress legkockázatosabb részei kapják. Ezek nem mások mint a weboldalon használt bővítmények. A sebezhetőségek és a helytelen működés jelentős részéért ezek a harmadik féltől származó plugin-ek (bővítmények) okozzák. Egy helytelenül megírt vagy beállított bővítmény sok gondot tud okozni használójának.

 

Változó kódminőségű bővítmények

Frisssek a bővítmények, mint a péksütemény.

Vannak nagyon egyszerűen beállítható bővítmények, de vannak „végtelen” beállítási lehetőséggel kecsegtető komplex bővítmények is. Vannak a tökéletesség határát súroló kiválóan megírt WP bővítmények, – ritkák mint a fehér holló. Te valószínűleg nem ilyet használsz, mint ahogy a WordPress felhasználók 99,9 százaléka is. Ez ellen nem tehetsz semmit. Ez azért van, mert jelenleg is bárki bármilyen bővítményt fel tud tölteni a közösségi WordPress plugin „konténerbe”, oda ahonnan te is letöltöd a kinézett bővítményt. Ezen bővítmények kódminősége nem egyenletes, vannak jól és kevésbé jól megírt plugin-ek, vannak frissen tartott és vannak elhanyagolt bővítmények is.

 

“Összeakadó” pluginek

Ebből kifolyólag gyakran előfordul, hogy egy frissítés során más bővítménnyel összeakad az éppen frissítés alá vont kiegészítő, és valamilyen „hibát dob” neked a rendszermappába. Ezért általában javasolt egy frissítés után a futó honlap mögé benézni és megnézni, hogy a szerveren keletkezett-e hibaüzenet a log naplóba. Előfordulhat, hogy a hiba nem azonnal jelentkezik, csak napokkal később. De láttam már olyat is hozzám került weboldalon, hogy hónapokig hibásan működött és hatalmas hibanapló rekesztette el a weboldal gyökérmappáját. (A szolgáltató persze nem jelezte a weblap tulajdonosnak. Miért is tette volna? Nem okozott CPU terhelést, szóval ebből a szemszögből nézve rendben volt a weblap. Másik oldalról nézve meg simán listázni lehetett az adatbázist. Ez bizony kellemetlen a weblap gazdájának.) Ezekre nem lesz gondod a jövőben – biztosíthatlak, mert én végzem el helyetted.

 

Jelezd nekem elképzelésed

Szeretnélek megkérni arra, hogy ha telepíteni szeretnél egy új bővítményt te magad a honlapodra, akkor azt jelezd nekem, hogy tudjak róla és jóváhagyjam. Hidd el, jót akarok neked ezzel és a tapasztalatom ebben is segítségedre lesz. Legjobb, ha közlöd velem milyen új funkciót szeretnél használni a honlapodon – én majd kiválasztom neked az erre legmegfelelőbb bővítményt.

Engedd át nekem a WordPress problémáidat!

Szeretnéd, hogy a WordPress weboldalad napi
rendszerességgel legyen felügyelve és karbantartva?