Támadási hullám a WordPress oldalak ellen

A fertőzött honlapok száma már meghaladhatja a 21 milliót

Pár órával ezelőtt a Sucuri honlapja is felhívja a figyelmet az elsősorban WordPress honlapokon terjedő Malware támadások láncolatára, mely ez idáig kb. 21 millió honlapot támadhatott meg.

Veszélyes “fertőzést fogadó” pluginek a következők:

  • All in one SEO Pack plugin
  • WpTouch plugin
  • Disqus plugin
  • MailPoet plugin

Ahogy az előző posztban írtam pár órával ezelőtt, van egy nagyon kellemetlen következménye a fertőzésnek mégpedig az, hogy “SPAM oldalt” csinál a honlapból a fertőzést követően. A Malware fertőzést legegyszerűbben egy előző tiszta biztonsági mentés visszaállításából és annak biztonsági szintjének növelésével szüntetheted meg.

 

A fájlok hozzáférési jogosultságának átállítása sem segít…

A jelszócserék, a tábla prefixek kicserélése, fájl jogosultságok átállítása, stb… nem segít. Még egy új tiszta telepítés sem minden esetben oldja meg a problémát. Mivel a Malware vírus visszatelepülhet néhány órával később!

Maga a fertőzés nem a belépési felületen (login) keresztül fertőz, hanem a kódban lévő hibák meglétét használja ki. (Eddig ilyen hibákat találtak a fent felsorolt kiegészítőkben.)

Engedd át a WordPress problémáidat!

Szeretnéd, hogy a WordPress weboldalad napi
rendszerességgel legyen felügyelve és karbantartva?

pixelmarketing

WordPress weboldalak, webáruházak és blogok technikai karbantartása, továbbfejlesztése, sebesség optimalizálása, SEO beállítása előfizetőknek.

Havi korlátlan, díjmentes vírusmentesítés és feltört honlap rendbehozatal.

© 2015 - 2020 Pixelmarketing.hu