Mikor frissítetted utoljára a WordPress honlapodat?

Készítettem egy diagramot ami szemlélteti, hogy mennyi sebezhetőséget és hibát javítottak ki az újonnan megjelenő WordPress verziók.

Tehát minél régebben frissítetted a honlapodat, annál több sebezhetőség és hiba akad benne. Nyilvánvalóan ebbe még bele kellene számolni az általad használt kiegészítők hibáit és sebezhetőségeit. Mivel nem tudhatom, hogy a te honlapodon milyen plugin-ek vannak ezért azokkal nem vesződtem. De gyanítom azokkal még tovább emelkednének az értékek.

Te mikor frissítetted a WordPress weboldalad?

Nem biztos, hogy első ránézésre értelmezni tudod a diagramot, ezért itt egy másik táblázat a pontos számadatokkal.

WordPress verziókban feltárt hibák és sérülékenységek számaTehát ha utoljára pl. 2015. októberben frissítetted a WordPress honlapodat, akkor ma a weblapodnak minimum 71 hibája és sebezhetősége van. Ha mondjuk voltál annyira laza, hogy pl. csak tavaly áprilisban (2015.április) frissítetted, akkor annak a weblapnak legalább 136 sebezhetősége és hibája akad! Ez hatalmas kockázat egy-egy weboldal számára. Mielőbb frissítened kell.

 

Csak az elmúlt egy hónapban 71 hibát javítottak

Tisztán látható az is, hogy a legutolsó, alig 8 nappal ezelőtti kiadott frissítés is 19 hibát és sérülékenységet foltoz be. Honlapodon már ennek hiánya is nagy biztonsági kockázat. Azzal, hogy nem frissíted a honlapodat másokat is veszélybe sodorsz – akár a látogatóidat akár a webtárhelyeddel “szomszédos” weboldalakat is (rosszul konfigurált szerveren).

Azt se felejtsd el, hogy a .hu végződésű domén használati jogát megvonhatják azoktól a jogtulajdonosoktól, akik a domén mögötti weboldalon kártékony kódot terjesztenek – ez lehet Malware fertőzés is (az is kártékony) – amit persze a nem frissített WordPress rendszer könnyedén összeszed.

 

– Készen állsz a veszteségre? Mert ha nem frissítettél, akkor csak ezt kérdezheted magadtól.

 

 

Engedd át nekem a WordPress problémáidat!

Szeretnéd, hogy a WordPress weboldalad napi
rendszerességgel legyen felügyelve és karbantartva?