Hackerek feltörték az eBay-t

Hackerek feltörték az eBay-t

Egészen elképesztő mennyiségű  (145 millió!) ember személyes adataihoz fértek hozzá a hackerek!

Tegnap reggel az eBay vezetői a bejelentést követően nem győztek magyarázkodni az esettel kapcsolatban.

Az illetéktelen(ek) behatolását valamikor február / március hónapra datálják. Két héttel ezelőtt pedig még nem is tudtak róla.

Gyakorlatilag a teljes aktív online vásárlók fiókjainak adataihoz fértek hozzá egészen elképesztő módon. Egyszerűen megszerezték a vállalati alkalmazottak hozzáférését 🙂 és azzal léptek be az ebay szervereire. A felhasználói adatok titkosítva voltak eltárolva, de ez persze nem garancia arra, hogy azok visszafejtése nem lehetséges.

Bankkártya adatokhoz nem…

Nos ha ez nem, akkor már más sem fogja letörni az online vásárlók kedvét az internetes vásárlásoktól. Habár azt állítják, hogy az ügyfelek pénzügyi adataihoz (bankártyaszám, stb..) nem fértek hozzá, mert külön szerveren tárolták.

Továbbra is tessék nyugodtan vásárolni!

Ha lehet hinni a hír ezen részéhez, akkor minden ebay tag megnyugodhat, hiszen legalább pénzt nem emelnek le a bankszámláikról.

 

Tudtad, hogy a WordPress rendszerrel könnyedén alakíthatsz ki keresőbarát URL-eket? Például: http://peldahonlap.hu/index.php?page_id=106&category=11 helyett http://peldahonlap.hu/termekek. Könnyen megjegyezhető és a Google is jobban szereti!

 

Engedd át nekem a WordPress problémáidat!

Szeretnéd, hogy a WordPress weboldalad napi
rendszerességgel legyen felügyelve és karbantartva?

Engedd át nekem a WordPress problémáidat!

Szeretnéd, hogy a WordPress weboldalad napi
rendszerességgel legyen felügyelve és karbantartva?